Lähde tutkimusmatkalle
ainutlaatuiselle Itämerelle

Itämeri nyt

Mitä Itämerelle kuuluu juuri nyt? Tässä osiossa voit seurata esimerkiksi meren lämpötilaa ja levätilannetta eri alueilla. Samalla voit tutustua siihen, kuinka voit itse tehdä kansalaishavaintoja.

Luonto ja sen muutos

Moni uskoo tuntevansa Itämeren, mutta pinnan alla on paljon enemmän kuin uskommekaan. Täältä löydät perustietoa Itämerestä, sen asukkaista sekä Itämerta uhkaavista asioista.

Ihminen ja Itämeri

Itämerta pitää suojella, jotta saamme nauttia sen tarjoamista hyödyistä jatkossakin. Tässä osiossa tutustutaan siihen, mitkä elinkeinot ovat riippuvaisia Itämeren alueesta ja miten merenkäyttöä hallitaan päätöksenteolla.

Tutkimus ja menetelmät

Itämeri on merentutkijoille todellinen aarre! Tutkimuksilla saadaan jatkuvasti uutta tietoa meren oloista sekä sitä kuormittavista tekijöistä. Tutustu, miten sukeltajat tutkivat merta ja millaista on tutkijan työ merentutkimusaluksilla!

Vapaa-ajanvietto

Itämeri tarjoaa elämyksiä ja hyvinvointia kaikille. Lähde kiertelemään rannikon linnakkeita tai sukella katsomaan, millaisia hylkyjä Itämeren pohjasta löytyy! Kun liikkuu luonnossa ekologisesti, voi nauttia Itämeren luonnosta täysin henkäyksin.

Itämeri kuvina

Sukella Itämereen ja sen rannoille upeiden kuvien avulla! Voit myös ladata kuvia omaan käyttöösi, kun tarkistat samalla kuvien käyttöehdot.

Datapalvelut

Kiinnostaako mereen liittyvä data? Tutustu täällä mereen liittyviin paikkatieto- ja tutkimusaineistoihin ja lataa ne omaan käyttöösi.

Opi ja tutki

Oletko opettaja, joka kaipailee lisämateriaalia ympäristökasvatukseen? Vai oletko muuten kiinnostunut oppimaan Itämerestä lisää? Tervetuloa opiskelualueelle!